Mijn naam is Stephanie Harms, kinderfysiotherapeut en eigenaresse van Fysikids. Ik ben geboren en opgegroeid in de gemeente Emmen, waardoor ik mij erg verbonden voel met deze regio. 

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Omdat werken met kinderen altijd al mijn droom was, ben ik direct na de opleiding verder gegaan met de masteropleiding tot kinderfysiotherapeut. In verschillende praktijken heb ik ervaring opgedaan met het werken met kinderen en inmiddels ben ik alweer ruim 8 jaar werkzaam in de gemeente Emmen als kinderfysiotherapeut. 

 

In 2021, startte voor mij een nieuwe uitdaging. Namelijk zelf aan het roer staan als eigenaar van de kinderfysiotherapie praktijk Fysikids. Ik hoop op deze manier mijn droom waar te maken om vanuit mijn expertises kinderen gezond en actief te laten opgroeien in de gemeente Emmen.

 

Mijn filosofie als behandelaar is dat het kind centraal staat. Hierbij werk ik met ouders en andere disciplines (waar nodig) samen om het kind zo optimaal mogelijk te ondersteunen en te kunnen behandelen. Daarbij is het altijd belangrijk dat er een goede klik is met het kind en ouders. Met als uiteindelijke doel dat het kind zo snel en goed mogelijk weer kan meedoen thuis en op school en zo optimaal mogelijk, maar vooral met maximaal plezier (weer) kan bewegen, spelen en sporten.

 

Het allermeeste plezier beleef ik wanneer een kind trots is op wat hij al heeft geleerd of (weer) kan en wanneer een kind met plezier bij mij in de praktijk komt.

 

Omdat ik al bijna 10 jaar op verschillende scholen heb gewerkt (regulier basis-, speciaal basis- en speciaal onderwijs) heb ik van veel kinderen inmiddels de titel ‘schrijfjuf’ gekregen, maar heb ik ook veel ervaring met het behandelen van een grote variatie aan kinderen. Denk maar aan kinderen met syndromen, ADHD, autisme, taalontwikkelingsstoornissen en nog veel meer.

 

Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen sporten, in welke vorm dan ook. Omdat sporten heel belangrijk is voor plezier, contacten met andere kinderen, gezondheid nu, maar ook later! Daarom heb ik mij extra geschoold om kinderen te kunnen begeleiden, zodat ze klachtenvrij en goed kunnen presteren in het sporten.

 

In de laatste jaren heb ik mij nog verder gespecialiseerd als kinderbekkenfysiotherapeut. Door deze specialisatie mag ik kinderen behandelen met klachten gerelateerd aan buik, bekken en bekkenbodem. Zoals verschillende vormen van plas- en poepproblemen. Voor mij ook een erg leuke doelgroep om samen de schouders eronder te zetten om de kinderen klachtenvrij, schoon en droog te laten worden.

 

Hopelijk tot snel in de praktijk!

 

Stephanie

 

BIG registratienummer: 79911295404